Izvor:
13.07.2016 u 02:07
0

POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI: Preminuo je GORAN HADŽIĆ

Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić, koga je Haški tribunal u aprilu 2015. godine pustio na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga, umro je večeras u Novom Sadu.

Hadžić je umro u Urgentom centru oko 20 sati, u 58. godini‚ rečeno je agenciji Beta u Srpskoj radikalnoj stranci u Beogradu.

Hadžić koji je imao tumor na mozgu, pušten je u aprilu 2015. godine na privremenu slobodu radi lečenja, a suđenje u Hagu je aprila ove godine prekinuto na neodređeno vreme. Od tada je živeo u Novom Sadu.

Hadžića su, kao poslednjeg optuženog u bekstvu, vlasti Srbije uhapsile u leto 2011.

Suđenje je počelo u oktobru 2012. i prekinuto je u oktobru 2014. godine, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru. Odbrana je tada precizirala da Hadžić boluje od tumora na mozgu i da je bolest "u završnoj fazi".

On je bio optužen za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje u periodu od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Beta
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter