Izvor:
05.01.2018 u 16:12
0

PROVERITE LIČNU KARTU: Ako nemate ovu stavku moraćete da je menjate!

Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima.

Do kraja 2019. godine svi građani Srbije dobiće kućnu adresu i broj i na taj način njih više od tri miliona, koliko ih ima prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova prijavljeno na prebivalište u ulicama bez broja, u narodu poznatije kao b.b.

Na inicijativu premijerke Ane Brnabić unapređen je projekat adresnog registra.

Adresni registar poseduje podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara pored onog o privatnim društvima, stanovništva i registra nepokretnosti. Procena je da na teritoriji Srbije postoji nešto više od 47.000 naziva ulica i milion kućnih brojeva – kažu kabinetu premijerke.

Građani kojima bude menjana ulica ili dobiju novi naziv, biće određen dovoljno razuman rok da promenu urade i u svojim dokumentima.

Za vođenje registra nadležan je Republički geodetski zavod, ali upis adresa RGZ radi na osnovu formalnih odluka jedinica lokalnih samouprava o davanju naziva ulica.

Za pilot-projekat uzeta je Loznica, gde je imenovano 677 ulica, a za ove svrhe država je izdvojila pet miliona dinara, aprojekat bi trebao da bude završen do kraja marta – kažu nadležni.

Projekat na nivou cele Srbije kreće ovih dana i planirano je da se završi do kraja 2019. godine, a njegova vrednost je šest miliona evra.

Telegraf.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter