Izvor:
13.01.2018 u 04:34
0

Mihajlović graditeljima i putarima: Pojačati signalizaciju!

Republički inspektori za državne puteve obišli su večeras u vanrednom nadzoru Ibarsku magistralu i naložili kineskoj kompaniji koja izvodi radove da poboljšaju obeležavanje da je u blizini gradilište, a "Putevima Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi saobraćajnice.

"Očekujem od izvođača da u najkraćem roku postupe po nalogu inspektora i učine sve da izvođenje radova ne utiče na bezbednost saobraćaja, a od "Puteva Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na Ibarskoj magistrali", rekla je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović po čijem nalogu je i izvršena vanredna inspekcijska kontrola, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njenim rečima, nema ništa važnije od toga da se sačuvaju bezbednost i životi svih učesnika u saobraćaju, posebno na saobraćajnici kakva je Ibarska magistrala koja je poznata po velikom broju saobraćajnih nezgoda.

Republički inspektori za državne puteve posle vanrtednog nadzora državnog puta I B reda 22, koji su proveravali stanje saobraćajne signalizacije na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Srbiji, naložili su kineskoj kompaniji “Šandong haj-spid grupi“, da organizuju stalna dežurstva radi uklanjanja blata koje mehanizacija i kamioni sa gradilišta na Koridoru 11 kod tunela Brančić, kod Ljiga, nanose na državni put.

Takođe su naložili da se redovno održavaju i pojačaju privemeni saobraćajni znaci koji upozoravaju vozače na blizinu gradilišta.

Inspektori su kontrolisali i horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na Ibarskoj magistrali od Ljiga do Užica i naložili JP “Putevima Srbije“ da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi ove saobraćajnice, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter