MAJKA ZARAŽENA MALIM BOGINJAMA RODILA ZDRAVU BEBU: Dete nema simptome bolesti!

 

 

Beba iz Niša koju je rodila majka zaražena malim boginjama, u dobrom je stanju i nema simptome ove bolesti, potvrđeno je na Dečjoj internoj klinici.

- Stanje bebe je dobro, stabilna je i bez simptoma bolesti - kaže načelnik intenzivne nege na dečjoj klinici dr Dejan Milojević. Beba će biti pod nadzorom lekara još najmanje pet do sedam dana, do protoka perioda inkubacije, kako bi se pratilo da li će se ispoljiti simptomi zaraze morbilima.

 Žena iz Niša zaražena malim boginjama porođena je u noći između četvrtka i petka na Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu, što je prvi takav slučaj u ovom gradu. Porodilja je imala ospe po telu, ali u završnoj fazi bolesti. Prema rečima direktora GAK dr Bojana Lukića porođaj je prošao u najboljem redu i nakon porođaja i majka i bebe su bile dobro.

 Porođaj je obavljen u potpuno izolovanim uslovima tako da ona nijednog trenutka nije imala kontakt sa drugim trudnicama koje leže na klinici. Porodilja je smeštena u sobu namenjenu za izolaciju, sa posebnim mokrim čvorom, odakle nije izlazila niti imala kontakte sa drugim trudnicama, a nakon toga je prebačena na Infektivnu kliniku.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu potvrdili su da je porodilja zaražena morbilima u stabilnom stanju i da se boginje povlače.

 

Izvor: Blic
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost