PATRIJARH SPC IRINEJ: Ivanović nije napustio KiM ni po cenu života!

 

 

 Patrijarh SPC Irinej izjavio je da Oliver Ivanović nije napustio Staru Srbiju ni po cenu života, te da je pucanj u njega - pucanj u Srbe i u Srbiju.

 U izjavi podom ubistva lidera Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici, patrijarh je rekao da je zahvalan Ivanoviću što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu. 

- Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika - naveo je patrijarh.

Istakao je da su mnogi bili priseljeni da odu sa teritorije Stare Srbije. 

- Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima - kaže patrijarh i dodaje da, iako je mogao da napusti Kosovo, on to nije hteo da učini ni po koju cenu.

- Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života - rekao je patrijarh i istovremeno porodici, srodnicima i istinskim prijateljima Olivera Ivanovića, te našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, uputio iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima. 

- Molimo se Srbima svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru - naveo je patrijarh.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen
 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost