Izvor:
23.01.2018 u 22:16
0

SINIŠA MALI: „Novi most preko Save potpuno se uklapa u viziju i perspektivu jednog lepšeg, boljeg i modernijeg Beograda“!

Radovi na novom mostu na mestu Starog savskog mosta počeće u 2019. godini, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je danas predstavio izgled novog mosta. Mali je rekao da će novi most imati po dve trake u oba smera, pešačku i stazu za bicikliste, koje će se uklopiti u Savsku promenadu.

– U protekle četiri godine mnogo toga smo uradili da Beograd bude moderniji, lepši, da bude svetska metropola – naglasio je Mali i dodao da je deo Beograda u kome se most nalazi, bio pun baraka i betonskih skladišta, a da su ga novim izgledom "oživeli".

On je rekao da je potpisan ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP, te da mu je posebno drago što će projekat raditi domaća kompanija i mlade arhitekte koje su pobedile na konkursu. Dodao je da je važno da se most zameni prvenstveno iz saobraćajnog i bezbednosnog razloga, a da će most biti i moderniji i lepši.

– Novi most preko Save potpuno se uklapa u viziju i perspektivu jednog lepšeg, boljeg i modernijeg Beograda – istakao je Mali.

Gradonačelnik je rekao i da će zajedno sa sugrađanima odlučiti gde će stari most biti postavljen nakon izgradnje novog, a da se za sada glasa između povezivanja Zemunskog keja sa Velikim ratnim ostrvom i Novog Beograda sa Adom.

– Ovaj most će biti kruna na ovom delu Beograda na vodi, a mi ćemo u narednih nekoliko nedelja, najkasnije dva meseca potpisati i ugovor sa projektantom koji će raditi dizajn tunela koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana.- rekao je Mali i najavio izgradnju tunela za narednu godinu.

– Tim tunelom ćemo smanjiti između 11 i 14 odsto tranzitnog saobraćaja kroz centar grada i potpuno promeniti saobraćaj, unaprediti i povećati efikasnost – kazao je Mali.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/pravac_hamburg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter