Izvor:
27.01.2018 u 17:03
0

MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ: Sve spremno za izgradnju jeftinih stanova!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su lokacije za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti u svih šest gradova spremne, a da će za te stanove u martu biti usvojen poseban zakon.

Ona je objasnila da će taj leks specijalis obuhvatati maksimalnu cenu stanova, model finansiranja i definisano koji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije mogu da kupuju jeftine stanove.

Ministarka je dodala da je izgradnja jeftinih stanova za bezbednjake samo prva faza, u kojoj će isprobati kako to funkcioniše, a da je osnovna ideja da se takvi stanovi grade i za umetnike i naučnike.

– Ove godine možemo da počnemo sa izgradnjom 7.500 jeftinih stanova za pripadnike MUP i vojske, jer su potrebe i mnogo veće – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila i da će do kraja godine svaka ulica u Srbiji imati "ime" i da će država za to izdvojiti pet miliona evra.Ministarka je dodala i da će građani snositi "minimalan trošak" da usklade svoja dokumenta sa novim nazivima ulica koje do sada nisu imale a kojima u ličnim dokumentima stoji oznaka "nema ulicu bb".

Ministarka je dodala da oko 2,7 miliona ljudi u dokumentima ima upisano "nema ulicu bb".

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/INFOSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter