Izvor:
29.01.2018 u 23:17
0

Dačić prisustvovao audijenciji kod pape Franje!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je u Vatikanu audijenciji kod pape Franje.

Audijencija je organizovana za učesnike Konferencije o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma u regionu OEBS-a.

Šefovima delegacija obratili su se rimokatolički poglavar i ministar inostranih poslova Italije Anđelino Alfano i uputili poruku da je potrebno da države, institucije i pojedinci nastave borbu protiv antisemitizma i zločina sa njim povezanih.

Papa Franja i ministar Alfano naglasili su da je odgovornost ključna i da ne može biti ravnodušnosti i zaborava prema zločinu koji je učinjen, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Prema najavama Ministarstva, Dačić će 30. i 31. januara boraviti u bilaterelnoj poseti Vatikanu.

On će se sutra sastati sa vatikanskim sekretarom za odnose sa državama Polom Galagerom, kao i sa državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolinom.

U sredu 31. januara prisustvovaće generalnoj audijenciji kod pape Franje i tom prilikom će imati kurtoazni susret sa vrhovnim poglavarom Rimokatoličke crkve, navodi se u saopštenju.

b92.net
Foto: mfa.gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter