Izvor:
30.01.2018 u 00:20
0

NOVI SAD: Održan Prvi Sabor porodica sa troje i više dece!

Prvi Sabor porodica sa troje i više dece održan je u Novom Sadu u organizaciji Pokreta za decu Tri plus, a amfiteatar Spensa bio je premali da primi sve zainteresovane.

Pod sloganom „Mi smo najveća porodica u Srbiji i planiramo proširenje“ prisutnima su se obratili Tode Nikoletić, dečji pisac Dušan Pop Đurđev, direktor Zmajevih dečjih igara, Milana Bodrožić, majka troje dece i Svetlana Simandić iz organizaciji Srbi za Srbe.

Istaknuto je da krajnje vreme da se preduzmu konkretne mere kako Srbija ne bi u skorijoj budućnosti ostala bez stanovništva, pošto nas je na godišnjem nivou manje za čak 100.000, a tome veoma doprinosi negativni prirodni priraštaj.

– Obišli smo više od 50 lokalnih samouprava i sproveli peticiju za formiranje održivog demografskog fonda iz koga bi se isplaćivale naknade majkama sa troje i više dece. Građani žele da se novčano stimuliše rađanje – naglasio je Vladica Gavrilović, predsednik Poreta za decu Tri plus:

– Uputićemo dopis Vladi Srbije da 2018. godina bude godina u kojoj će izmenama seta poreskih i finansijskih zakona biti formiran demografski fond. Spas Srbije je u povećanju broja porodica koje imaju troje i više dece. Sada nas je 7,8 odsto, a neophodno je da nas bude 45 odsto.

Pokret za decu Tri plus najavio je da će sledeći Sabor biti održan u Nišu.

Inače, Pokret se zalaže i da se porodicama sa troje i više dece u celoj Srbiji obezbede besplatna mesta za parkiranje. Čelnici Čačka i lokalni JKP Parking servis su prihvatili da ta ideja zaživi čim pre, uvereni da će to učiniti sve lokalne samouprave.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Flickr, Twitter/sayitsgennn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter