Izvor:
30.01.2018 u 16:30
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Značaj povezivanja Srbije s regionom!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je za Srbiju veoma važno da se putevima povezuje sa zemljama u regionu, te ističe da je auto-put Niš-Merdare-Priština značajan za ceo region, ali i za Srbiju.

– Značajan je i zbog naših ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji i da Srbija izađe na luke, kao i za naše građevinske kompanije – kazala je Mihajlović novinarima tokom Regionalne konferencije o rodnoj ravnopravnosti i reformi javne uprave na zapadnom Balkanu.

Ona je dodala da je isto tako značajna izgradnja auto-puta ka Sarajevu, te da je Srbija spremna za taj poduhvat.

Kako je izjavila, naš je predlog da se formira zajednička radna grupa sa Bosnom i Hercegovinom, a zatim da se krene u realizaciju, što znači da se u toku ove godine možemo baviti dokumentacijom, a nakon toga razgovarati o načinima finansiranja.

Odgovarajući na pitanje da li ima novca za izgradnju kanala Dunav-Morava-Vardar, za čiju je gradnju ideju dao bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Mihailović je kazala da ministarstvo na čijem je čelu nema novca u ovoj godini za realizaciju takvog projekta.Projekat kanala nije stavljen u prioritete Vlade Srbije, kao ni drugi projekti koji nisu jednogodišnji.

Kad je reč o kineskim projektima, Mihajlović kaže da je za nju važnija obilaznica oko Beograda, te put Preljina-Požega.

– Važniji su svi drugi projekti koji vode ka našim komšijama zato što je to prioritet za Srbiju, a što se više povežemo sa prvim komšijama, bolje ćemo se i razvijati – rekla je Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter