Izvor:
07.02.2018 u 22:35
0

STEFANOVIĆ PRILIKOM OBELEŽAVANJA DANA KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKE AKADEMIJE PORUČIO: Ministarstvo unutrašnjih poslova uspelo da zaposli skoro 400 svršenih studenata!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je, prilikom obeležavanja Dana Kriminalističko-policijske akademije, poručio da mu je drago što je Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom prošle godine uspelo da zaposli skoro 400 svršenih studenata ove visokoškolske institucije.

Ministar je rekao da je i to jedan od pokazatelja da je država Srbija prepoznala koliko je sistem bezbednosti važan.

„Drago mi je što će mladi ljudi koji stupe u redove policije moći da konkurišu i za stan koji će država graditi po povoljnijim cenama. Imaće prilike da reše neka od najvažnijih pitanja, jer sistem bezbednosti hoće da im pokaže da kada jednom postanudeo ove porodice, ondami brinemo o njima do kraja“ istakao je Stefanović.

On je studentima KPA rekao da moraju da budu oslonac jedni drugima, jer noseći štit za kolegu koji je neposredno sa vaše leve ili desne strane vi činite jednu veliku stvar za čitavu Srbiju.

„Hoću da razmišljate koliko je za građane Srbije važno da budete odgovorni i pošteni, da budete profesionalni i da se trudite da razumete probleme građana“ objasnio je ministar.

Stefanović je podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz novi sistem karijernograzvoja insistira na tome da znanje,veštine i zasluge budu jedini kriterijumi na osnovu kojih se napreduje u policiji.

„Mislim da je važno da vam predavanja održei l?udi koji su bili u prvim redovimau borbi protiv narko-trafikinga, koji će doći da razgovaraju sa vama i da vam kažu kako to izgleda u praksi, kako izgleda tajno praćenje ili koliko je težak posao prikrivenog islednika“ rekao je Stefanović.

Vršilac dužnosti dekana Kriminalističko-policijske akademije Goran Bošković zahvalio se ministru Stefanoviću na podršci koju godinama, sa svojim saradnicima, pruža ovoj visokoškolskoj ustanovi.

„Epilog te podrške je i taj što možemo reći da je Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta donela odluku o akreditaciji Kriminalističko policijskog univerziteta. Takođe, prošle godine u MUP je primljeno skoro 400 studenata KPA, od kojih je njih 70 diplomiralo tokom 2017. i iste godine su dobili posao“, naglasio je dekan Bošković.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Branislav Mihajlovic‏, Twitter/ANADOLU AGENCY

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter