Izvor:
08.02.2018 u 22:56
0

Vulin i Diković podelili 20 ključeva od stanova!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas ključeve 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Obraćajući se pripadnicima sistema odbrane, vlasnicima stanova, ministar Vulin je rekao da je privilegija to sto je dug put za rešavanjem stambenog pitanja najzad završen.

"Trajalo je dugo, i baš zato što traje tako dugo, a pripadnici Vojske Srbije i bezbednosnog sektora uopšte zaslužuju da se o njima brine više i da se njihovo stambeno pitanje rešava u što kraćem roku, mi smo pokrenuli projekat po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o masovnoj stambenoj izgradnji", rekao je Vulin.

Tako će, kazao je Vulin, buduće generacije mnogo rešavati stambena pitanja.

Ministar je rekao da je to dokas da država promenila, da brine o svakom pripadniku i da nam je razvoj sistema bezbednosti veoma važan.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o masovnoj izgradnji stanova za Vojsku i Policiju i planiranim lokacijama za izgradnju, ministar Vulin je napomenuo da je ponuđeno nekoliko lokacija, a da je na lokalnim samoupravama da odrede da li im to odgovara ili ne odgovara.

"Sve što prodajemo iz Master plana su objekti koji nisu potrebni za funkcionisanje vojske, a deo toga možemo da koristimo za poboljšanje standarda svih pripadnika, ali na prvom mestu za naoružanje i opremu. Treba prvo izneti precizne potrebe i ne možemo u ovom trenutku da kažemo tačan broj podele stanova. Ni Bezbednosno-informativna agencija, ni Ministarstvo unutrašnjih potreba ni Vojska Srbije nisu dali tačne potrebe", kazao je Vulin i ponovio da sve što Ministarstvo odbrane radi, radi da poboljša materijalni položaj vojske.

A to će, kazao je, nastaviti i ubuduće.

General Diković je objasnio da danas podeljeni stavnovi nisu novi, već su, kako je rekao, pronađeni u sistemu odbrane, a koristili su ih niz godina drugi koji nisu imali ikakve veze sa Vojskom.

" Verovatno ima još takvih stanova, jer Beograd je ogroman grad. Nisu podele stanova uvek bile pravedne, što se i sada vidi. Međutim, akcijom naših organa, Vojne policije i MUP-a, mi nalazimo te stanove i dajemo ih našim ljudima", rekao je Diković.

Inače, dodao je, izgradnjom 30.000 stanova stambena pitanja će u MO i VS biti rešena na duži vremenski period.

Biće, kazao je, stvorena mogućnost da mladi ljudi koji budu tek stupili u Vojsku, dobju stan odmah, ne da čekaju na to 25 ili 30 godina.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter