Izvor:
10.02.2018 u 02:52
0

OKONČANA BLOKADA: Ambasada SAD u Beogradu ponovo otvorena!

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da se vraća svojim redovnim aktivnostima, nakon što je američki predsednik Donald Tramp potpisao zakon koji omogućava nastavak privremenog finansiranja vlade SAD do 23. marta. "Ovim je obustavljena privremena fiskalna blokada i omogućen nastavak rada državnih institucija. Ambasada SAD u Beogradu se vraća svojim redovnim aktivnostima – navela je američka ambasada oglasivši se na društvenim mrežama

Ambasada je prethodno na Tviteru objavila da je američka vlada u fiskalnoj blokadi, a da će ambasada SAD u Beogradu i dalje obavljati konzularne poslove, uključujući i pružanje usluga državljanima SAD kao i izdavanje viza.

Ambasada je tada navela da tokom delimične obustave rada Vlade SAD internet prezentacija i nalozi na društvenim mrežama ambasade SAD u Beogradu neće biti ažurirani.

Slična situacija se desila krajem januara, jer tada nije bio postignut dogovor o budžetu, zbog čega neke službe američke vlade nisu radile.

Tramp je, međutim, danas potpisao zakon o budžetu od 400 milijardi dolara, čime je okončana kratka blokada vlade i odobreno ogromno povećanje potrošnje uprkos narastanju budžetskog deficita. Predstavnički dom i Senat američkog Kongresa prethodno su usvojili zakon o privremenom finansiranju vlade do 23. marta.

Američka administracija je od ponoći bila u blokadi, pošto Senat nije do tog roka usvojio predlog budžetskih mera, već je tek rano jutros dao "zeleno svetlo" za povećanje budžetskih sredstava i usvojio odluku o dvogodišnjem ograničavanju troškova.

Ovo je bio drugi put u 2018. godini da je rad pojedinih federalnih službi SAD doveden u pitanje, budući da je prethodno vlada bila blokirana tri dana u januaru, kada je rasprava u Kongresu o potrošnji i zakonu o imigraciji zapala u ćorsokak.

Ipak, kako je prethodna blokada uglavnom pala u dane vikenda, ona nije pogodila veliki broj državnih agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter