MORATE DO BANKOMATA PRE DANA DRŽAVNOSTI: Može da vas sačeka neprijatno iznenađenje posle četvrtka!

 

 

Praznični i neradni dani koliko god bili prijatni, mogu da budu veoma neugodni za one koji su ostavili da baš tada dopune svoje novčanike gotovinom.

 To se, desilo velikom broju ljudi koji su pokušali da prvih dana januara podignu novac sa bankomata, a može da se dogodi svaki put kada su državni praznici i kada se ne radi. Neprijatno iznenađeni, nisu se libili da svoje nezadovoljstvo podele na društvenim mrežama.

U bankama kažu da ne postoji zakonom propisana obaveza koja određuje koliko novca mora da ima u bankomatu u svakom trenutku.

 Ipak, građane je iznenadilo to što su tek iz trećeg ili četvrtog pokušaja uspeli da nađu aparat koji je mogao da ih "isplati" jer bi trebalo da je u interesu svake banke da 24 sata dnevno ima dovoljno gotovine.

 

 

- Svaki bankomat je specifičan u odnosu na lokaciju. Iznos kojim se puni zavisi od frekvencije upotrebe, procena u odnosu na dosadašnje korišćenje, kao i tehničkih karakteristika uređaja. Banka u okvirima svojih nadležnosti konstantno preduzima sve neophodne aktivnosti u cilju minimiziranja vremena koje bankomati provode van funkcije - objašnjavaju iz jedne banke.

 Naime, postoje određeni limiti kod punjenja bankomata gotovim novcem, što zavisi od tehničkih karakteristika samog uređaja i optimalne količine novca potrebne za normalno funkcionisanje bankomata.

 Državni praznik Dan državnosti obeležava se neradnim danima, koji ove godine padaju u četvrtak i petak, što se potom za neke spaja sa vikendom, tako da ako vam se desi da na bankomatu nema novca, moguće da ćete morati da čekate sve do prvog radnog dana.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live