parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BRITANSKE GRANICE NESPREMNE ZA BREGZIT: Status građana iz EU još velika misterija!

Britanske granice i imigracioni sistem nisu pripremljeni za Bregzit, ističe se u danas objavljenom parlamentarnom izveštaju.

Odlaganje vlade da predstavi imigracioni plan tzv. Beli papir, nesigurnosti i smanjenje sredstava su razlozi koji dovode do nespremnosti, navedeno je u izveštaju.

Kancelarija premijerke Tereze Mej saopštila je da razmatra različite opcije za imigracioni sistem posle izlaska Velike Britanije iz EU i da će osnovne planove predstaviti "kada budu gotovi".

- Više od godinu dana, vlada još nije predstavila glavne detalje o registraciji sadašnjih (EU) stanovnika, - piše u izveštaju.

Odlaganje vlade da predstavi plan registracije stanovnika drugih nacionalnosti i tranzicionog perioda onemogućava graničnim i imigracionim zvaničnicima da urade dobro svoj posao, upozoreno je u izveštaju britanskog parlamenta.

Suzbijanje imigracije je ključni razlog zbog kojeg su 2016. godine Britanci glasali za napuštanje EU. U Britaniju je pristigao ogroman broj građana EU, naročito iz siromašnijih zemalja istočne Evrope.

Mej je rekla da će evropski građani, koji dođu u Britaniju posle Bregzita sledeće godine, možda izgubiti neka prava, što je dovelo do neslaganja sa zvaničnicima EU zbog odnosa Britanije prema tim građanima tokom tranzicionog perioda, navela je britanska agencija.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Letnji kamp - Buđenje
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp - Live
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp - Live
14:00 Koreni
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Glamur Specijal
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Izbor vođe
02:30 Posle ručka (R)