parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: U Novom Sadu odjeknula počasna paljba deset topovskih plotuna!

 

 

 Sa Petrovaradisnke tvrđave odjeknula je počasna paljba od deset topovskih plotuna koju je izvela Gardijska brigada Vojske Srbije po naredbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom Dana državnosti.

 Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kazao je da sama činjenica da se počasna paljba u isto vreme izvodi u tri grada Srbije i da njoj prisustvuju pripadnici MUP-a i Vojska Srbije, pokazuje državno jedinstvo i zajedništvo.

- To je i pokazatelj jedne ukupne politike i odnosa koji treba da imamo prema državnim praznicima, prema vojsci, prema policiji, prema zastavi i svim simoblima države i uveren sam da ćemo to zajednički činiti i u budućnosti - kazao je Mirović istakavši da će se u godini obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji uložiti dosta napora da sve institucije Republike Srbije budu još snažnije.

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da je počasna paljba snažna simbolika kojom se danas Srbija odužuje precima koji su svim građanima ostavili slobodu i zavet da se bore za modernu i nezavisnu zemlju, te da se bore za svoju decu kako bi Srbija bila uvažena i respektovana od strane međunarodnih prijatelja i saradnika, ali i od strane sopstvenog naroda i svih građana koji žive u njoj.

- Ponosan sam na sve ono što Srbija danas predstavlja, na ono što predsednik Srbije radi u borbi za modernu, razvijenu i u svakom smislu snažniju Srbiju i siguran sam da više niko ne može da vrati Srbiju ni korak unazad, da Srbija snažno korača unapred - kazao je Vučević koji je u ime Grada Novog Sada čestitao svim građanima Srbije Dan državnosti. 

 Komandant Kopnene Vojske Srbije i brigadni general Željko Petrović poručio je da Dan državnosti predstavlja najveći praznik u Srbiji, ocenivši da je počasna paljaba uoči predstojećeg praznika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu idealna prilika da se pokaže državno jedinstvo, pogotovo što se to dešava u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu. 

 Počasna paljba uoči Dana državnosti Srbije, odnosno hrišcanskog praznika Sretenja Gospodnjeg, kada je 1804. otpočeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. godine donesen prvi ustav, izvedena je po prvi put u Novom Sadu u modernoj istoriji naše zemlje.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/townsandtravel

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Parovi  Live
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live