Akcija besplatnih preventivnih pregleda i sutra u Kliničkom centru Srbije!

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Kliničkom centru Srbije, koja uključuje oftamološke, kardiološke preglede, tumor markere i preglede u vezi sa gojaznošću, nastaviće se i sutra, saopštila je danas ta ustanova.

Klinički centar Srbije (KCS) će, kako se navodi u saopštenju, i u nedelju 25. februara, u periodu od 8.00 do 16.00 časova učestvovati u akciji besplatnih preventivnih pregleda.

Svi zainteresovani građani, i oni bez zdravstvene kartice, biće u prilici da u KCS obave kardiološke preglede i laboratorijske analize - tumor markeri prostate (PSA) i jajnika (CA 125), izmere nivo šećera u krvi i urade preglede vezane za dijetetiku, higijenu ishrane i gojaznost, a svi ti pregledi će se obavljati u Poliklinici KCS.

Pored toga, u ambulantama Klinike za očne bolesti obavljaće se i oftalmološki pregledi. 

KCS u saopštenju poziva sve građane da učestvuju u akciji koju u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja šesti put za redom u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Do sada je blizu 100.000 građana učestvovalo u ovoj akciji, a kod njih više od 2 000 sprečeno je ozbiljno oboljenje, navodi se u saopštenju i poručuje da je prevencija najbolji put do očuvanja zdravlja.
 

 

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost