SMEĆE I PLASTIKU DONELA VODA: Vododstaj Velike Morave opada, nema opasnosti od poplava!

 

 

 Vodostaj Velike Morave kroz Pomoravlje, lagano opada, a Republički hidrometerepološki zavod Srbije za danas upozorava na intenzivno topljenje snega na višim planinama.

 Situacija na najvećoj srpskoj reci u Pomoravlju je stabilna, reka se povlači i svaki dan se sve više smanjuje bilo kakva opasnost od poplava, izjavio je načelnik Odelenja za vanredne sitauacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić.

 Vodostaj Velike Morave kod Vravarina je 179 centimetara i niži je od juče za 48 centimetara, kod Ćupriije je 345 i niži za 34 centimetra, kod Bagrdana (Jagodina) vodostaj je 489 centimatara i niži za 20 centimetara.

 

 

 Kod Ljubičevskog mosta (Požarevac) vodostaj Morave je u porastu, iznosi 168 centimetara i veći je za devet centimetara, stoji na sajtu RHMZS.

Morava se povlači, ostavljajući u vrbacima i pored nosećih stubova mostova velike količine smeća, pre svega plastične ambalaže.

 U vrbacima kod visećeg mosta u Bagrdanu, koji su pod vodom, a Morava mutna i nabujala, otpada i plastične ambalaže je na tone jer ih matica reke nije odnela dalje do Dunava.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Twitter/SekulaTimotije1

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost