Izvor:
16.03.2018 u 23:55
0

CARINICIMA PUNE RUKE POSLA: Zadržano više od tri tone sumnjive robe!

Carinici su na graničnim prelazima i prilikom kontrole jednog objekta 14. i 15. marta zadržali više od tri tone tekstilnih proizvoda, torbi i satova, zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine, saopštila je Uprava carine. Na graničnom prelazu Gradina, 15. marta, carinici su pregledali kamion turskih registarskih oznaka koji je prevozio tovar tekstila iz Turske u Srbiju.

Posumnjavši da se u tovaru nalazi i deo neprijavljene robe, carinici su istovarili kamion i potvrdili da se u njemu nalazi 82 kilograma robe za koju nije postojala nikakva dokumentacija.

Utvrđeno je takođe da se za pomenutih 2.000 artikala sumnja da je reč o kopijama poznatih robnih marki.

Među njima je najviše bilo dečijih majica: miki maus, kars i patrolne šape, kao i kompletića mini maus i ostalih dečijih odevnih predmeta sa oznakama miki i mini, maša i medved, spajdermen, dizni i drugih.

Carinici su istog dana u Paraćinu pružili asistenciju policiji u kontroli radnje, u kojoj je otkriveno 53 ženske torbe i par novčanika poznatih brendova za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine. U prisustvu 33-godišnje vlasnice radnje potvrđeno je da ne postoje dokazi o poreklu i plaćenim dažbinama za pomenutu robu zbog čega je ona privremeno oduzeta. Reč je o torbama sa oznakama zara, luj viton, majkl kors, šanel, živanši i ges.

Na izlazu graničnog prelazu Šid, carinski službenici su u kamionu srpskih registarskih oznaka, u prikolici među prijavlenom robom, pronašli i 102 para patika sa oznakom "nike" spakovanih u osam kartonskih kutija i jedan plastični džak.

Osim toga, u kabini vozača, na gornjem i donjem krevetu, otkriveno je i 13 kopija satova kasio i roleks kao i 21 duks sa natpisom guči, moskino i hermes.

Dan ranije, 14. marta, carinici su i na terminalu Gradina prilikom detaljne kontrole kamiona koji je prevozio robu iz Turske namenjenu uvozniku iz Subotice, otkrili i zadržali gotovo tri tone neprijavljene robe.

Pored uredno deklarisanih tekstilnih proizvoda, obuće, metraže, pozamanterije i lepka, otkrivena je ogromna količina ženske i muške garderobe, posteljina, stolnjaka, peškira i novčanika, čija je vrednost procenjena na oko 3,7 miliona dinara. Za deo robe je izražena sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih brendova versaće, luj viton, la kost, najk, armani, kelvin klajn i drugih.

Istog dana je zbog sumnje u originalnost zadržana takođe tekstilna roba iz Turske namenjena uvozniku u BiH.

Kontrolom je utvrđeno da više od 2.000 odevnih predmeta, među kojima je bilo najviše dečjih trenerki, kompleta, muških i žesnkih majica, ženskih tašni i novčanika, povređuje neko od prava intelektualne svojine robnih marki adidas, miki maus, najk, šanel, guči, zara, levis, puma, ribok i slično.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter