Izvor:
18.03.2018 u 16:36
0

VUČIĆ: Ako nešto ne uradimo, nećemo imati ni narod ni državu!

Predsednik Srbije izneo je crnu statistiku i istakao da, ako se populaciona politika ne popravi u budućnosti, nećemo imati ni narod ni državu

Koliko je zabrinut za demografsku sliku naše države, predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao je juče u jednoj dramatičnoj rečenici: „Ako nešto ne uradimo, nećemo imati ni narod ni državu!“ Zbog toga je naglasio da se mora smanjiti negativan prirodni priraštaj, koji je, kako kaže, u „poslednjih 27 godina negativan“.

– Svakog dana gubimo 107 ljudi, stanovništvo gubimo već 67 godina. Broj rođene dece po majci u Srbiji je 1,44, a za prostu reprodukciju treba nam bar 0,8 više.

U protivnom, doći ćemo u situaciju da za nekoliko godina imamo znatno manje stanovnika sa istim brojem penzionera, a to znači da smo završili kao nacija, nećemo imati ni ekonomski, ni demografski, ni politički potencijal – rekao je Vučić i dodao da kao predsednik ima pravo da kaže da su posledice pada nataliteta katastrofalne.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter