VULIN SA AMBASADOROM UAE: Nastavak saradnje u oblasti odbrambene industrije!

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Srbiji Mubarakom Al Daherijem o nastavku razvijanja strateških odnosa u oblasti odbrane i daljem intenziviranju vojnoekonomske, naučnotehničke, vojno-vojne saradnje. 

Na sastanku je posebno izraženo interesovanje za dalji nastavak saradnje u oblasti odbrambene industrije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog intenziviranja bilateralne vojne saradnje u 2017. godini, o čemu, kako je saopšteno, svedoči realizacija više zvaničnih poseta visokog nivoa u obe zemlje, kao i uspešna realizacija obuke u planinskim uslovima sa tri streljačka voda OS UAE u Nišu.

 "Posebnu notu saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, daje izrazito prijateljski odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, krunskim princom šeikom generalom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom", navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane potvrdio je privrženost Srbije razvoju i stalnom jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa sa UAE.

On je istakao da je Srbija pouzdan i iskren prijatelj Ujedinjenih Arapskih Emirata i u potpunosti je posvećena unapređenju bilateralne saradnje, u svim sferama od zajedničkog interesa.

Na sastanku je, kako se dodaje u saopštenju, konstatovan uspeh učešća delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu bespilotnih letelica (UMEX 2018) u Abu Dabiju u februaru.

 

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY (BHS), Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live