SINIŠA MALI: Štab u pripravnosti,nema opasnosti od poplava!

 

 

 Štab za vanredne situacije grada Beograda, na čijem sam čelu, prati situaciju na beogradskim obalama i rekama iz sata u sat i trenutno nema opasnosti od poplava, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Pratimo vodostaje Dunava i Save, imamo redovnu odbranu od poplava na dve tačke u Beogradu, kod Kule Nebojša i kod TENT-a u Obrenovcu - rekao je Mali

 Mali je precizirao da su navedene lokacije najniže tačke u Beogradu, ali i da je to manje-više normalna situacija kada su povećani vodostaji, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda. 

- U ovom trenutku Sava i ostale reke prave mnogo veće probleme u Bosni i Hercegovini, odnosno Hrvatskoj, ali iz predostrožnosti smo na oprezu i reagovaćemo ukoliko bude potrebno - rekao je Mali.

I ako zima iza nas sigurno nije bila iz kategorije najsnažnijih, naveo je Mali, pokazali smo da komunalni sistem Beograda funkcioniše u svim uslovima. 

 


- Imali smo nedavno situaciju da je sneg padao gotovo 30 sati, ali su ulice bile prohodne i veoma brzo nakon prestanka padavina očišćene „na crno“. JKP „Beograd-put“ je trenutno u drugom stepenu angažovanja, dok će tokom noći izvesno preći u treći. To preduzeće će biti na ulicama sa svojih 200 vozila i više od 1.000 radnika. „Beograd-put“ je ove godine, nakon gotovo decenije pauze, nabavio 10 novih kamiona, što je umnogome pomoglo da se ulice brže i efikasnije čiste od snega - kazao je on.

 Mali je dodao da nova mehanizacija mnogo znači i ove godine će za JKP „Beograd put“ biti nabavljeno još 10 kamiona-kipera, a to znači da će u narednim godinama gradski komunalni sistem biti još efikasniji, što je posledica konsolidacije javnih finansija.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost