Izvor:
30.03.2018 u 14:47
0

MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ: Kompletan Koridor 11 biće gotov 2024. godine!

Ministarka saobraćaja, građavinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da je tunel Brančić, čija će leva cev danas biti probijena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučuha, najduži tunel na Koridoru 11, dug gotovo kilometar i da je to završni deo najtežeg dela deonice.

Verujem da ćemo na kraju leta imati 104 kilometra od Obrenovca do Preljina – ističe Mihajlović.

Građevinska sezona nije prestajala i na mostovima i tunelima radilo se 24 časa. Tunel Brančić je najduži tunel na Koridoru 11, dug gotovo kilometar. To je završni deo najtežeg dela deonice i verujem da cemo na kraju leta imati 104 kilometra od Obrenovca do Preljina – rekla je Zorana Mihajlović

Napominje da se ceo Koridor 11 koji ide kroz Centralnu Srbiju radi sa kineskom kompanijom "Čajna komunikejšn konstrakšn".

Mi smo prošle godine potpisali ugovor za Preljina-Požega koji je vrlo važan, a dobili smo informacije od kineske strane da je odobren i ugovor o finansiranju. Tu deonicu počinjemo da radimo najkasnije u martu sledeće godine. To je najteža deonica i velike su investicije i novci koje smo uložili – kaže Mihajlović.

Dodaje da se deonica od Požege do Boljara ne može očekivati pre 2020. godine.

Crna Gora radi svoj deo koji je kod njih manji ali težak. Ta deonica je vrlo bitna kada govorimo o bezbednosti jer ćemo zaobici Ibarsku magistralu – ističe ministarka.

Kaže da bi Koridor 11 trebalo da bude kompletiran 2024. godine.

Rok za završetak deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljina je kraj leta ove godine – napominje Mihajlović.

Dodaje da je u Srbiji danas prvi čovek Ruskih železnica Oleg Belozjorov i da je ta kompanija jedna od najboljih u svetu.

Mi sa njima rekontruišemo 200 kilometra pruge, sa njima je sve u dan i po kvalitetu kako je dogovoreno. Danas ćemo razgovarati o projektu dispečerski centar. Projektna dokumentacija je završena i pričamo o centru koji bi bio na Topčideru. Za Srbiju je važno da to ima – objašnjava ministarka.

Kaže da će sa Belozjorovim prisustvovati početku radova u tunelu Čortanovac koji je dug 2,2 kilometra.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter