ZORANA MIHAJLOVIĆ: Aerodrom u Lađevcima u narednim mesecima i civilni i vojni!

 

Aerodrom "Morava" u Lađevcima u narednim mesecima trebalo bi konačno da postane mešoviti vojno-civilni aerodrom, a u ceo proces je uključeno i Ministarstvo odbrane sa svojim zahtevima.

Nakon dobijanja rešenja, sa lokalnom vlašću ćemo dogovoriti i urediti konkretna pitanja koja se tiču ulaganja, a operater za "Moravu" biće preduzeće"Aerodromi Srbije", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrasrukture Zorana Mihajlović prilikom posete Čačku.

Aerodrom "Morava" u Lađevcima udaljen je oko 15 kilometara od Kraljeva i 25 kilometara od Čačka.

Prema njenima rečima, pored vazdušnog nije zapostavljen ni drumski saobraćaj, pa se za deo autoputa Preljina - Požega do kraja juna očekuje ugovor o finansiranju, a nakon toga i početak gradnje.

"Za deonicu od Preljine do Požege već smo potpisali komercijalni ugovor, očekujemo operativni novac, a nadam se da ćemo prve radnike i prve mašine na terenu videti na jesen ove godine, a krajnji rok je 1. mart 2019. godine", izjavila je ministarka Mihajlović.

Nakon rekonstrukcije 77 kilometara pruge Beograd - Bar, ulaganja će biti vršena i ove godine, a Miroljub Jevtić, direktor Infrastrukture železnice Srbije, kaže da se radi na idejnom projektu pruge Lapovo-Kraljevo-Rudnica i da se stvaraju uslovi za modernizaciju železnice prilikom apliciranja kod fondova Evropske unije.

Prema njegovim rečima, radi se i na rešavnju lokalnih problema u železničkom saobraćaju.

"Stanovnici Mršinaca će do kraja godine dobiti automatizovani putni prelaz, biće rešen i divlji prelaz kod fabrike Cer u Čačku, a biće izgrađen i automatizovani prelaz u Baluzi", istakao je Jevtić.

 

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live