Izvor:
21.04.2018 u 21:05
0

POVODOM DANA VOJSKE SRBIJE: Prikaz naoružanja i vojne opreme taktičko – tehnički zbor!

Povodom Dana Vojske Srbije (VS), 23. aprila, u saradnji Ministarstva odbrane i Skupštine grada, u Jagodini je danas održan "Prikaz naoružanja i vojne opreme – taktičko – tehnički zbor", kojeg je razgledalo oko 6.000 građana Jagodine i Pomoravskog okruga.

Reč je o izboru naoružanja i vojne opreme NVO iz sastava jedinica RV i PVO, a nosioc aktivnosti je komanda RV i PVO VS.

Prikaz je trajao od 10 do 15 sati, a izložbu naoružanja je posetilo više od 6.000 grajana, a najradoznalija bila su deca. Izložba je održana na parkingu ispred Sportskog centra. Jagodinskog sportskog saveza, Akva Parka i Skejt parka Jagodina.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obilazeći Prikaz naoružanja i vojne opreme rekao je da je Vojska uz Srpsku pravoslavnu crkvu najpoštovanija institucija u Srbiji, kao i da država poslednjih godina ulaže u naoružanje i kupuje ono što je neophodno, ali da to ne znači da će Srbija nekoga da napadne.

"Siguran sam da Srbija nikoga neće napasti, niti će neko da napadne Srbiju, jer postoji poltička stabilnost i dobri međunarodni odnosi koje naša država vodi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", istakao je Marković.

"Želim da Srbija više nikada ne ratuje, da naša deca ne odlaze u rat, da u celom svetu postoji mir, a onima koji zagovaraju rat neka se smire i da se bavimo ekonomskom razmenom i da povećavamo ekonomsku saradnju", rekao je Marković.

On je zatražio i da jedna od tema Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija budu i posledice kasetnih bombi koje su bacane u Srbiji.

Takođe je tražio da se utvrdi ko je dao nalog da se Srbija bombarduje kasetnim bombama i koja država je bombardovala Srbiju kasetnim bombama, a zbog čega je, kako je naveo sve veći broj obolelih od raka.

On je krktikovao to što neke države bombarduju druge bez dokaza za optužbe, navodeći kao primer Irak, Libiju, Siriju, a pomenuo je i da je Srbija bombardovana zbog navodnog Račka.

Za rukovodioca radnog tima odgovornog za organizaciju i realizaciju "Prikaza naoružanja i vojne opreme" bio je određen pukovnik Dragan Panić iz komande RV i PVO.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter