Izvor:
25.04.2018 u 14:28
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ ZA HAPPY TELEVIZIJU: Niš je strateški bitan za Srbiju!

Gostujući u jutarnjem programu Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je broj putnika na niškom aerodromu 248 puta veći od kada Vlada Srbije ulaže novac u aerodrom "Konsatnin Veliki".

-Niš je bio uništen prethodnih 20 godina, ovo je 7 fabrika u Nišu. Pre samo 5 godina u Nišu je bilo sve zatvoreno, danas ovaj grad ima 6 novih pogona. Niš je strateški bitan za Srbiju. Aerodrom Niš je važan ako hoćemo da se razvijamo. Kontrolni toranj je bitan, aerodrom u Nišu je zamenski aerodom za Nikolu Teslu. Mi ne želimo da ostanemo na 330 000 putnika, 3,6 miliona evra je uloženo. Aerodom Niš se ne pominje u ugovoru o koncesiji. Država i Vlada Republike Srbije je ulagala u aerodrom Nišjer je strateški važan.Danas se potpisuje ugovor i 7,5 miliona evra ide u izgradnju kontrolnog tornja. Osim aerodoma mi radimo i obilaznicu oko Niša.. Mi želimo da razvijemo male aerodrome kao što je u Kraljevu. Kada je reč o Grdeličkoj klisuri , najveća svetska imena rade. Desile su se nepredviđene okolnosti ali to je sasvim normalno kada su velika gradilišta u pitanju. Do juna će Grdelička klisura biti prohodna, jedna traka će biti prohodna na nama je da odlučimo da li da sačekamo do septembra da budu prohodne sve trake. Ovde se radi ozbiljno, meseci radno vreme je od 7h ujutru do ponoći. Mi idemo sledećeg meseca u obilazak. Država se razvija, mi nemamo dovoljno kompanija da obavimo sve poslove što se tiče garđevine. Kinezi su u infrastrukturi broj 1. Za Srbiju je veoma važno da gradimo infrastrukturu i da se razvijamo, jer imamo novac.

Što se tiče Energoprojekta Zorana Mihajlović je bila jasna:

-Zakon mora da se poštuje, gde god radi Energoprojekat ne želim da se jedan dan kasni. Ne bi bilo dobro da neka naša kompanija propada a ona radi na Koridoru 11. Mi radimo sa svim kompanijama iz Azerbejdžana, Rusije, sa zapadomjer imaju fantastične inženjere. Pruga Beograd-Bar nam je značajna zbog Karga i Luke Bar i zato želimo da je rehabilitujemo. Pruga Beograd-Bar je veoma teška pruga, nikada je niko nije rehabilitovao. Srbija ima puno granica i bolje je da se što bolje povežemo. Infrastruktura je broj 1.

Potpredsednica Vlade Mihajlović se osvrnula i na frapantne podatke o nasilju u porodici.

-Potpuno je nevažno da li je neko pevačica, doktor, profesor niko nema pravo da nekoga bije. Utvrđeno je da su žene uglavnom žrtve nasilja. Svako nasilje treba da se prijavi. Država je napravila zakon koji kažnjava svaku vrstu nasilja. Naravno svaki zakon postoji minimalan procenat da može da se zloupotrebi. Nasilja prvenstveno ne treba da bude zbog dece koja pretrpe najviše posledica.Mnogo veći broj prijava imamo i mnogo veći broj je žena ubijeno a to ne valja-

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter