Izvor:
25.04.2018 u 17:03
0

SINIŠA MALI SA AMBASADOROM AUSTRIJE: Vidljivi su napori i pomak grada Beograda, austrijske kompanije su zainteresovane da investiraju u srpsku prestonicu!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem koji je istakao da su vidljivi napori i pomak grada Beograda, kao i da su austrijske kompanije zainteresovane da investiraju u srpsku prestonicu.

Luteroti je takođe napomenuo da kompanije iz Austrije žele da pomognu start-ap firme, te je na sastanku dogovoreno da se povežu sa Naučno – tehnološkim parkom na Zvezdari, u kome radi veliki broj takvih kompanija i mladih koji su spremni da izađu na tržište.

Mali je predstavio Luterotiju projekte koje grad Beograd sprovodi, istakavši da je nakon finansijske konsolidacije grad započeo veliki investicioni ciklus, kao i da se mnogo ulaže u uređenje grada, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Mali je istakao da je jedna od njegovih prvih zvaničnih poseta kao gradonačelnika Beograda bila poseta Beču, kao i da se tom prilikom upoznao sa tamošnjom fabrikom za preradu otpada, koja će se graditi i u Beogradu.

On je napomenuo ambasadoru da je deponija u Vinči jedan od dva najveća ekološka problema u Beogradu, ali da je potpisan ugovor sa francusko – japanskim konzorcijumom koji će gradu biti privatni partner u tom poslu, i koji će graditi pomenutu fabriku.

Drugi ekološki problem su otpadne vode koje sada idu u Savu i Dunav, a za ovaj projekat je Mali u Budimpešti potpisao Sporazum sa Kineskom inženjerskom mašinskom korporacijom.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter