Izvor:
25.04.2018 u 17:39
0

VUČIĆ U NIŠU: „Danas vidite kako se ostvaruje sve što smo obećali“!

Danas vidite kako se ono što smo obećali ostvaruje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se Nišlijama, više hiljada njih koji su došli da mu iskažu podršku uoči svečanosti povodom zavrsetka radova novog pogona fabrike Leoni.

Predsednik Srbije je, reagujući na kampanju lokalne opozicije protiv preuzimanja niškog aerodroma u državno vlasništvo i protiv njega lično, poručio da se "ne plaši i da se nikada neće plašiti neradnika i onih koji su uništavali Niš, koji su krali, pljačkali i otimali imovinu od naroda".

"Došao sam da vam predam izvestaj za ono sto smo radili prethodnih godina i meseci, a govorili su mi – ne smeš da dođes u Niš, oteraćemo te", rekao je Vučić i nastavio:

"Da li mislite da je trebalo da se plašim, kad sam doveo sve ove fabrike, gradio puteve, najmodermniji Klinički centar, za razliku od onih koji su samo rusili i razarali?", zapitao je Vučić Nišlije, kojima je najavio i nove fabrike.

Kaže, voli da dolazi u Niš, da tamo provodi vreme, da otvara nove pogone, a građanima je zahvalio i porucio da Niš sasvim sigurno postaje "apsolutni centar Balkana".

Dodao je i da je danas u Nišu da pokaže kako će građanima da vrati ono što su im neki drugi uzeli pre 12, 13 godina.

Postavio je pitanje, sebi, kaže, ali i drugima: "da li je zaista bolje da uništite sve fabrike, da ih ukinete, da kažete ljudima vise nema plata, i onda taj novac stavite u svoj džep, ili je bolje da podižete grad iz pepela?".

"Rezultat tog drugog izbora su fabrike u Nišu poput Leonija, Cumtobela, Džonson elektrika… ", poručio je predsednik Vučić.

Dodao je i da je država uložila 3,6 miliona evra u Aerodrom Niš, grad Niš još 2,2 miliona, ali, kaže, treba znati i koliko je Niš dobio novca u milionima evra iz budžetske rezerve, prošle, pretprošle godine…:

"Zato što je država prepoznala značaj Niša, razumela koliko je važno uložiti u Niš, da bismo mogli da vratimo sve dugove, koji su neki 2010. i 2011. ostavili Nišlijama".

Predsednik Srbije je primetio da se u tome i uspelo.

"Nisam se plašio i ne plašim se ni mnogo moćnijih, a kamoli neradnika i onih koji su krali i pljačkali i otimali imovinu od naroda. Lopova se nisam plašio nikada, niti ću" poručio je Vučić.

Uradićemo mnogo dobrih stvari za Niš, kazao je predsednik Srbije i naveo da će isto tako to biti urađeno i Pirotski, Toplički, Jablanički, Pčinjcki okrug…

tanjug.rs
Foto:
Kabinet predsednika Srbije, twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter