parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MALI: U narednom periodu biće izgrađeno pet malih pristaništa za brodove i jedno veliko međunarodno u Zemunu!

 

U Beogradu će u narednom periodu biti izgrađeno pet malih pristana za brodove i jedno veliko međunarodno pristanište u Zemunu, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je rekao novinarima u Obrenovcu da će za gradske vlasti jedan od prioriteta biti razvoj nautičkog turizma u Beogradu, kao i da je juče potpisan ugovor za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu u Zemunu.

Dodao je da je vrednost tog projekta oko 150 miliona dinara.

Ugovor su potpisali predsednik Zemuna Dejan Matić, direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Nenad Djinđić i direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović.

Planirana lokacija za izgradnju pristaništa za međunarodne putničke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine je kod Stare kapetanije, na mestu gde se nekada nalazio pristan, a predviđena su dva dolfina.

Ukrcavanje i iskrcavanje putnika i opreme odvijaće se preko pontona izgrađenog od čelika dužine 50 metara i širine četiri metra. U planu je i prilazna konstrukcija koja će povezivati obalni deo sa čličnim pontonom.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost