Izvor:
08.05.2018 u 14:39
0

MAJA GOJKOVIĆ ZA HEPI TELEVIZIJU: „Specijalna komisija ispitaće uticaj osiromašenog uranijuma“!

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković gostovala je danas u jutarnjeg programu Hepi televizije, koja je razgovarala na spornu temu koja se pojavila u medijima.

Naime, italijanski vojnici koji su bili u misijama KFOR žele da pokažu da postoji veza između bolesti koje su dobili i njihovog boravka na Kosovu i Metohiji. Umrlo je njih 300, a 4.000 je teško obolelo.

– Prethodna vlast se ponašala krajnje neodgovorno kada je ova, ali i mnoge druge teme u pitanju. Sve što je bilo krupno, stavljano je pod tepih. Stalno nas pozivaju da se ne suočimo sa prošlošću. Ja, iako sam radije da se okrenemo budućnosti, odlučna sam da se utvrdi šta se dešavalo '99 kod nas – otpočela je priču Gojkovićeva.

Dejstvo osiromašenog uranijuma koji je tokom bombardovanja bačen na našu zemlju 1999. godine izaziva oprečna mišljena stručne javnosti – od toga da je glavni uzročnik kancerogenih oboljenja, do toga da je bezopasan.

Po rečima predsednice skupštine Srbije, predsednik odbora za zdravlje i porodicu doc. dr Darko Laketić se već sastao sa predsednikom Komisije Parlamenta Italije:

– U jednom delu izveštaja postoji žalba italijanskih vojnika, koji su bili u službi na Kosovu i Metohiji, koji smtraju da nisu bili adekvatno zaštićeni, za razliku od američkih koji su imali potpunu zaštitu. Postoji i izjava jednog vojnika koji tvrdi da sam nije verovao, dok se nije razboleo. Na stotine vojnika je obolelo – tvrdi predsednica skupštine Srbije.

Naime, Maja Gojković tvrdi da će doktor Laketić sazvati komisiju skromnog broja, koja će se baviti spornom temom, a kako je u pitanju vrlo temeljan posao, prvi preliminarni rezultati se mogu očekivati 2020. godine.

Ostanite uz Hepi televiziju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter