Izvor:
07.08.2016 u 13:19
0

RHMZ UPOZORENJE: Padavine, grad i olujni vetar, temeperatura do 31 stepen

Republički hidrometeorološki zavod u upozorenju za područje Srbije navodi da se danas očekuju obilne padavine i vremenske nepogode, a najviša dnevna temperatura biće do 31 stepena na istoku zemlje.

U saopštenju RHMZ se navodi da upozorenje važi do sutra, ponedeljak, 8. avgusta i da se danas ujutru i pre podne očekuju obilne padavine, uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom, ponegde i sa pljuskovima i grmljavinom.

Na severu i zapadu zemlje od sredine dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22 stepena, najviša dnevna od 24 na severu zemlje do 31 stepena na istoku. Obilnije padavine se očekuju (30 milimetara na kvadratnom metru za 12 sati, lokalno i više) uglavnom na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će danas biti umereno i potpuno oblačno povremeno sa kišom, a moguća je i pojava pljuskova sa grmljavinom. Posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak, prema izgledima vremena za sedam dana do 14. avgusta, na severu zemlje biti pretežno sunčano. U ostalim predelima promenljivo sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima. Do četvrtka pretežno sunčano, postepen porast temperature, posle podne ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Zatim, do kraja perioda, hladnije, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter