Izvor:
21.05.2018 u 21:08
0

Brnabić: Saradnja Vlade i NIS-a u širem obimu!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, tokom posete Naučno-tehnološkom centru kompanije NIS u Novom Sadu, da je za brži razvoj i veću konkurentnost naše zemlje, neophodno da prosveta sarađuje sa privredom.

Posebno je istakla da je centar NIS-a odličan primer saradnje sa privredom.

"Interes Vade Republike Srbije je obrazovanje i digitalizacija. Da bi Srbija postala konkurentna, da bi imala rast u budućnosti mi moramo da ulažemo mnogo više i u obrazovanje i u nauku i u istraživanje i za to je, pored toga što su potrebna dodatna sredstva, potrebno da prosveta sarađuje sa privredom. Naučno-tehnološki centar kompanije NIS je jedan od odličnih primera kako se sarađuje sa privredom i na podršci našim mladim ljudima, ali i na tome da radimo na istraživanju i razvoju i guramo ne samo NIS napred, već celu ekonomiju u Srbiji", rekla je Brnabić.

Ona je napomenula da na ovaj način mogu raditi i ostale kompanije u Srbiji i obećala kompaniji NIS da će Vlada Republike Srbije nastaviti saradnju sa tom kompanijom u, kako je rekla, mnogo većem obimu.

"Ono što je važno je da naglasim da ovim stopama mogu da idu i ostale kompanije u Srbiji i važno je i da nas prosvetni sistem sarađuje sa kompanijama kao što je NIS gde imamo ovakvu sinergiju da bi istraživanje i razvoj doveli do toga da Srbija brže ide napred. Hvala mnogo kompaniji NIS i Naučno-tehnološkom centru na ovome što ste uradili za Republiku Srbiju i ja vam obećavam da će Vlada Republike Srbije nastaviti da sarađuje sa vama i u mnogo većem obimu u budućnosti da imamo ovakve primere u što većem broju", napomenula je premijerka Brnabić.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je ovom prilikom da je NIS mnogo uložio u ovaj centar kako bi taj centar bio mnogo efikasniji i da će upravo zbog toga nastaviti da ulažu u nove tehnologije kako bi u Srbiji imali ono što je trenutno najbolje u svetu.

Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu je zavisno društvo kompanije NIS koje pruza naučno-tehnološku podršku delatnostima kompanije i predstavlja centar za razvoj i inovacije.

tanjug.rs
Foto: twitter/SerbianPM, nis.eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter