Izvor:
22.05.2018 u 22:34
0

KLJUČNA BRIGA: Bezbednost dece na prvom mestu!

Pomoćnik ministra privrede Aleksandar Starčević razgovarao je danas u Zrenjaninu sa predstavnicima stručne javnosti o predlogu Pravilnika o bezbednosti dece na igralištima, kako bi se unapredio propis i obezbedio što veći stepen bezbednosti mališana prilikom igre na otvorenom prostoru.

– Bezbednost dece je na prvom mestu i ključna briga za svakog od nas pojedinačno i za celo društvo. Zato je važno i da standardi koji će važiti za dečja igrališta, budu određeni na precizan, jasan i koncizan način, kao što je to slučaj u Evropskoj uniji. U tom cilju, spremni smo da saslušamo svaki predlog, i učinimo sve da podignemo nivo bezbednosti naših najmlađih na igralištima – rekao je Starčević.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede je prepoznalo značaj uređenja ove oblasti, a resorni ministar Goran Knežević doneo je odluku da se krene u izradu propisa koji će je precizno regulisati.

Odluka je, kaže Starčević, doneta nakon niza događaja u kojima se pokazalo da bezbednost dece na igralištima nije bila na najvišem nivou, saopšilo je resorno ministarstvo.

Oprema na dečjim igralištima trenutno je regulisana odredbama Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda, a Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta biće propisano kakva treba da bude oprema na kojoj se mališani igraju, podloga i sve sprave za igru, kako bi se mogućnost povrede svela na minimum.

Prema njegovim rečima, prilikom izrade pravilnika, imperativ je bio da se sagleda kako je ta oblast regulisana u ostalim zemljama, posebno u zemljama EU i da se pravilnik uskladi sa evropskim standardima.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter