Izvor:
23.05.2018 u 01:15
0

POPLAVE U KURŠUMLIJSKOJ OPŠTINI: Voda nosila sve pred sobom!

Kiša koja je više od dva sata padala na područje kuršumlijske opštine izazvala je velike štete u selima prema Merdaru. Na udaru su bili sela Kosanica, Rudare,Degrmen i čitav taj pojas. Putevi su poplavljeni, a voda se prema svedočenju meštana tih sela bukvalno sliva u rekama sa okolnih brda.

Voda je odnela traktor i automobil u selu Rača i prodire u kuće i dvorišta koja su blizu reke Kosanica.

– Situacija je zaista loša. Trenutno je najgore u selu Rača i okolini. Ekipe su krenule na teren i kasnije će se znati kolika je šteta. Najgore je što kiša i dalje pada- potvrdio je predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On dodaje da je nedavno kiša izazvala plavljenje puteva u istom kraju i tada je uvedeno vanredno stanje. Ono je još uvek na snazi, ali je sada situacija mnogo gora.

– Prvo je pola sata padao grad, a onda je krenula kiša. Polja sa kukuruzom i voćarski zasadi su potpuno uništeni. Trenutno voda i dalje nadolazi i malo nedostaje da prekrije magistralni put Niš- Priština- kaže Aleksandar Lukić iz kuršumlijskog sela Rudare.

Ono što je loše je činjenica da se Kosanica uliva u Toplicu i ide ka Prokuplju i Žitorađi, gde takođe već sat vremena pada kiša.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter