Izvor:
10.08.2016 u 23:01
0

ALBANCI NA KOSOVU OPET PROTESTUJU: Blokirali put na granici sa Crnom Gorom!

Regionalni put Rožaje – Kula – Peć prohodan je, nakon što je sat i po vremena danas bio blokiran zbog neslaganja kosovske opozicije sa Sporazumom o demarkaciji.

Prema nezvaničnim informacijama skup je protekao mirno, bez incidenata. Saobraćaj se sada odvija normalno u oba pravca.
Do blokade je, inače, došlo kada je grupa demontranata sa Kosova blokirala put u međuzoni, u mestu Savine vode.

Prema informacijama dobijenim od putnika, koji su se zatekli u koloni iz pravca Kosova, put je blokiralo oko 20-ak demonstranata koji su mirno zaposeli saobraćajnicu i da su poručili da na taj način žele da pošalju poruku vlastima u Podgorici i Prištini da su nezadovoljni demarkacijom.

U Prištini je danas odlučeno da će Sporazum o demarkaciji, potpisan prošle godine u Beču, biti na dnevnom redu parlamenta tek 1. septembra, iako je ranije bilo najavljeno da će se o tome raspravljati sutra.

Kosovska opozicija se žestoko protivi ratifikaciji ovog dokumenta, inače, veoma važnog za Prištinu jer je ratifikacija Sporazuma o demarkaciji uslov da Kosovo dobije viznu liberalizaciju,.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter