Izvor:
03.06.2018 u 15:02
0

NASTAVLJEN ŠTRAJK: Malinari još blokiraju magistralu ka Crnoj Gori!

Posle neuspešnih razgovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u Prijepolju malinari iz užičkog i prijepoljskog kraja su noćas nastavili blokadu magistaralnog puta ka Crnoj Gori. Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senad Mahmutović pozvao je malinare da o svim problemima razgovaraju u sredu na sastanku Nacionalnog saveta za malinu u kome imaju dva svoja predstavnika.

– Problemi se sigurno neće rešiti na ulici i blokiranjem magistralnog puta. Pitanje cene, otkupa maline, monopola na tržištu prevazilazi nadležnosti Ministarstva poljoprivrede i njima će se baviti druge institucije – rekao je Mahmutović.

Malinari su poručili predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da ne traže od države novac.

– Tražimo od države da bude medijator u rešavanju problema na relaciji malinari – hladnjačari – rekla je Slađana Stanković iz užičkog Udruženja poljoprivrednih proizvođača.

Pre blokade malinari iz užičkog i prijepoljskog kraja održali su juče u Prijepolju protestni skup nezadovoljni najavom niskih akontnih cena maline. Njihov zahtev je da se malina ovogodišnjeg roda otkupljuje po 180 dinara. Od juče popodne putnički saobraćaj odvija se alternativnim putem kroz Prijepolje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter