ZORANA MIHAJLOVIĆ: "Niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale građane"!

 

 

 Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu, kaže potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

- Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugožavaju živote naših građana i to nema nikakve veze s protestima građana zbog cene goriva, već sa uvođenjem haosa u našu zemlju - naglašava ministarka.

Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja. 

- Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali ono što ja mogu da kažem je da niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale građane - ističe ona.

Potpredsdnica Vlade dodaje da zato, osim načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji čime bi se očuvao životni standard građana, Vlada Srbije mora da pronađe način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava građana i nanose im štetu. 

- Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim građanima - kaže Mihajlović.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost