parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

“Dijanina deca” - najposećenija ovogodišnja izložba u Domu vojske zatvara se u četvrtak 14. juna! (VIDEO)

 

Izložbom "Dijanina deca" široj javnosti predstavljena je nedovoljno poznata priča o Dijani Budisavljević, ženi koja je iz koncentracionog logora Jasenovac tokom Drugog svetskog rata spasila od sigurne smrti više od 7.500 srpskih devojčica i dečaka.

Izložba u Domu vojske, realizovana u produkciji Ministarstva odbrane i RTS-a, donosi nov i dramatičan doživljaj priče o stradanju i spasavanju dece iz jasenovačkih logora smrti. Autori Slađana Zarić i Ivan Mangov su originalne fotografije, dokumentarne snimke i arhivsku građu smestili u teskobnu atmosferu logora i na autentičan način prikazali užase i patnju, stradanje i spas srpske, romske i jevrejske dece. Svojom snažnom impresijom izložba donosi jedinstven i duboko potresan doživljaj.

O detaljima Dijanine akcije spasavanja gledaoci si imali priliku da saznaju kroz film Dijanina deca autorke Slađane Zarić, nedavno emitovanom na prvom programu RTS-a. Bila je to najveća akcija spasavanja dece u Drugom svetskom ratu.

Izložba je do sada naišla na veliko interesovanje publike, a među posetiocima bila su i "Dijanina deca", neki od onih koji su preživeli zahvaljujući njenoj akciji. Ova izvenredna izložba otvorena je do četvrtka, 14. juna, u Domu vojske na Trgu republike, a planirano je i da u narednom periodu izložba bude predstavljena i u drugim gradovima u Srbiji. Radno vreme galerije Doma vojske je od 11 do 19 časova. Ulaz je besplatan.

 

 

happytv.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
13:00 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21.00 Srbija na dlanu
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live