Izvor:
12.06.2018 u 13:09
0

“Dijanina deca” – najposećenija ovogodišnja izložba u Domu vojske zatvara se u četvrtak 14. juna! (VIDEO)

Izložbom "Dijanina deca" široj javnosti predstavljena je nedovoljno poznata priča o Dijani Budisavljević, ženi koja je iz koncentracionog logora Jasenovac tokom Drugog svetskog rata spasila od sigurne smrti više od 7.500 srpskih devojčica i dečaka.

Izložba u Domu vojske, realizovana u produkciji Ministarstva odbrane i RTS-a, donosi nov i dramatičan doživljaj priče o stradanju i spasavanju dece iz jasenovačkih logora smrti. Autori Slađana Zarić i Ivan Mangov su originalne fotografije, dokumentarne snimke i arhivsku građu smestili u teskobnu atmosferu logora i na autentičan način prikazali užase i patnju, stradanje i spas srpske, romske i jevrejske dece. Svojom snažnom impresijom izložba donosi jedinstven i duboko potresan doživljaj.

O detaljima Dijanine akcije spasavanja gledaoci si imali priliku da saznaju kroz film Dijanina deca autorke Slađane Zarić, nedavno emitovanom na prvom programu RTS-a. Bila je to najveća akcija spasavanja dece u Drugom svetskom ratu.

Izložba je do sada naišla na veliko interesovanje publike, a među posetiocima bila su i "Dijanina deca", neki od onih koji su preživeli zahvaljujući njenoj akciji. Ova izvenredna izložba otvorena je do četvrtka, 14. juna, u Domu vojske na Trgu republike, a planirano je i da u narednom periodu izložba bude predstavljena i u drugim gradovima u Srbiji. Radno vreme galerije Doma vojske je od 11 do 19 časova. Ulaz je besplatan.

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter