Izvor:
20.06.2018 u 10:27
0

NEVREME U GORNJEM MILANOVCU: Šteta na usevima ogromna!

Šteta na usevima u opštini Gornji Milanovac prouzrokovana nevremenom koje je za vikend zahvatilo deo te opštine, procenjena je na oko 295,5 miliona dinara, saopštila je danas informativna služba kabineta predsednika opštine.

Do sada je evidentirana šteta na 495 poljoprivrednih gazdinstava u 12 sela u Gornjem Milanovcu. Površina oštećenog poljoprivrednog zemljišta je oko 1.715 hektara na kome je procenat oštećenja 68 odsto. Najviše su oštećeni kukuruz, šljive, krompir, maline, jabuke i kruške.

Opštinska komisija i dalje obilazi ugrožena područja i procenjuje oštećenja na građevinskim objektima i infrastrukturi prouzrokovana jakim vetrom, kišom i gradom. Opština Gornji Milanovac najavila je da će obezbediti potrebna sredstva kako bi posledice nevremena i šteta koja je tom prilikom načinjena bile sanirane, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter