Izvor:
15.08.2016 u 17:10
0

POVEĆANJE PLATA ZA DESET ODSTO: Evo ko će se u JAVNOM SEKTORU radovati od oktobra!

Plate u javnom sektoru će od oktobra biti uvećane za 10 odsto, a prosečna mesečna plata u Srbiji će zbog toga skočiti na 430 evra, saznaje dnevni list "Alo".

Zaposleni u prosveti, zdravstvu i sektoru bezbednosti će prvi osetiti ovo povećanje, zato što je predviđeno da se prosvetarima zarade uvećaju za 4 odsto, zdravstvenim radnicima za 3 odsto, a bezbednjacima za 2 odsto.

Mere štednje i fiskalne konsolidacije koje su preduzete pre dve godine dale su veoma dobre rezultate. Zbog toga danas možemo govoriti o povećanju plata vojsci, policiji, zdravstvu i socijalnom sektoru, kao i prosveti i obrazovanju. Povećanje bi trebalo da se dogodi u oktobru i iznosiće u proseku 10 odsto – kaže izvor „Alo!“ blizak Vladi.

Prema rečima ovog izvora, povećanje će koštati državnu kasu oko 200 miliona evra na godišnjem nivou, za šta ima novca.

Posle ovog povećanja plata u javnom sektoru i minimalne cene rada, o kojoj se razgovaralo na prvoj sednici nove vlade Srbije u petak, prosečna plata u Srbiji trebalo bi da poraste na oko 430 evra, što je za oko 50 evra više od prosečne plate u junu mesecu ove godine.

Izvor: Alo
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter