Izvor:
28.06.2018 u 11:36
0

U Kruševcu obeležena 629. godišnjica Kosovske bitke! (VIDEO)

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević položio je danas venac kod Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu i odao počast povodom 629. godišnjice od Kosovske bitke.

Ministar Ðorđević izjavio je da Kosovska bitka, koja se odigrala na Vidovdan 1389. godine, predstavlja simbol borbe za slobodu, protiv okupacije i protiv onih koji žele da srpskom narodu otmu ono što mu pripada.

"Vidovdan je veliki praznik za Srbiju i bitan je za našu istoriju. Vlada Srbije, Ministarstvo i Odbor za negovanje tradicija nastaviće da ovakve i slične manifestacije obeležavaju na pravi način i time sačuvaju sećanje na sve one koji su dali svoje živote za slobodu Srbije", rekao je Ðorđević.

Ministar je svim građanima Kruševca čestitao Dan grada i istakao da je Kruševac u prethodnih šest godina napredovao po svim pitanjima, ali da uvek ima prostora i za dalji razvoj.

"Vlada Srbije podržava i pomaže svim lokalnim samoupravama u Srbiji, a način na koji se Kruševac razvijao može da bude primer svima drugim gradovima", istakao je Ðorđević.

Organizator komemorativne svečanosti su Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i Grad Kruševac.

Povodom Vidovdana, koji Kruševac obeležava kao svoj Dan, u Kruševcu će biti otkriven i spomenik Kneginji Milici, postavljen na Trgu Despota Stefana, nedaleko od arheološkog parka Lazarev Grad.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter