Izvor:
12.07.2018 u 07:34
0

ŠARČEVIĆ: Posao za 155 psihologa u školama u Srbiji u cilju borbe protiv narkomanije!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će od prvog septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.

Šarčević je rekao da su u toj borbi najvažniji roditelji, koji moraju da brinu za svoju decu i da saradjuju sa školama na prevenciji i borbi sa narkomanijom jer, kako je rekao, "sve potiče iz porodice".

– Škola nije jedino i glavno mesto, jer sve potiče iz porodice. Briga roditelja za svoje dete mora da bude velika. Mi smo u sistemskom Zakonu o obrazovanju postavili mnoge stvari. S jedne strane edukacije, s druge saradnja i s treće kazna za one koji to ne rade – rekao je Šarčević.

Šarčević je kazao da je Ministarstvo prosvete stožer ideje Komisije za borbu protiv narkomanije u okviru koje se saradjuje sa drugim ministarstvima.

– Škole rade. Imaju programe prevencije droge – rekao je Šarčević.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter