MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ U PANČEVU: Otvaramo sigurne kuće za utočište ženama!

 

 

 Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je Sigurnu kuću u Pančevu i tom prilikom istakao da Republika Srbija nastoji da otvori više sigurnih kuća i na taj način obezbedi utočište ženama kojima je to neophodno, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

 Nakon otvaranje više sigurnih kuća uspostavila bi se njihova međusobna saradnja i koordinacija koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost i zaštitu žena, rekao je Ðorđević.

- Nesamostalnost i zavisnost žena je jedan od rizika koji nas vodi ka nasilju u porodici i svemu onome protiv čega se borimo. Porodično nasilje predstavlja ključnu senzitivnu temu u društvu, i o njoj mora više da se razgovara - napomeuno je ministar.

Prema njegovim rečima, neophodno je eliminisati stereotipe koji postoje kada su u pitanju prava muškaraca i žena i aktivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena, jer time pomažemo njihovu nezavisnost.

- Položaj žena u Republici Srbiji već je na zavidnom nivou. Zadatak Vlade Srbije jeste da taj nivo dodatno podiže i verujem da ćemo u tome i uspeti - rekao je Ðorđević, ocenjujući da se na taj način stvara moderno, demokratsko društvo.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost