Izvor:
15.07.2018 u 10:59
0

OTVORENA SPORTSKA HALA U MIONICI: Ne postoji lak uspeh, sve se postiže teškim radom!

Sportska hala u Mionici, najmodernija u Zapadnoj Srbiji, otvorena je danas posle 25 godina, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Mionica je dobila modernu sportsku dvoranu koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša.

Predsednik Vučić je na otvaranju poručio deci da ne postoji lak uspeh i da se sve postiže vrednim i teškim radom.

Inače, ukupna površina hale je 2.900 metara kvadratnih, a maksimalni kapacitet je oko 2.800 ljudi. Projekat je realizovan prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica. Vrednost radova je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak finansijskih sredstava obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca, a biće i trening centar rukometaša.

Nedovršena hala sportova bila je ruglo Mionice i prošlog leta dogovor o završetku hale postigli su Ministarstvo omladine i sporta, Rukometni savez Srbije i lokalna samouprava. Dogradnja je počela krajem prošle godine, što je za Mionicu bio najznačajniji infrastrukturni projekat.

Nedovršeni objekat je 1993. bio ostavljen van svake namene iako se nalazi pored dve škole koje pohađa oko 800 đaka.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter