NOVI NAPAD: U Goraždevcu Srbima ukradeno šest krava i tele!

 

 

 Jugoslavu Stevanoviću iz Goraždevca u sredu uveče je ukradeno šest krava i jedno tele, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak koje smatra da je to još jedan vid pritiska na Srba na Kosovu. 

 Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić ocenio je da su incidenti poput ovog kao i nedavnog incidenta kada je u selu Žač pucano na kuću Komatovića sve češći i ciljani u vreme kada se vodi jedna od najtežih diplomatskih borbi da Srbi na Kosovu imaju bolje uslove za život, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

- Danas kada ulažemo sve napore da na Kosovu svuda tamo gde Srba ima obezbedimo bolje uslove za život dešavaju nam se upravo ovakve stvari. Sinoćna krađa u Goraždevcu nije ništa drugo već pritisak da nas na Kosovu ima sve manje. Oni koji ovakva zlodela čine šalju jasnu poruku da žele Kosovo etnički čisto - naveo je Jevtić. 

- Poručujem i ovom prilikom da od borbe za opstanak nećemo odustati i da smo uvek kada je bilo teško znali da zajedno prevaziđemo te teške trenutke, tako će biti i sada - kazao je Jevtić i pozvao zadužene za zaštitu Srbe na Kosovu da svoje obaveze ispunjavaju u skladu sa svojim mandatom.

Kako je rekao, incidenti su nas uvek mnogo koštali jer se sav naš rad i trud ovakvim incidentima minimizira. 

- Svoje resurse u zaštiti srpskog naroda ne štedite na one koji krađama i napadima ne misle dobro nikome ne Kosovu - naveo je Jevtić

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV