Beograđanka Sara Vidak ostaje u pritvoru od 30 dana u Crnoj Gori posle navodnog napada na sudiju!

Beograđanka Sara Vidak (20), ostaje u pritvoru od 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje je tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

- Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je naš odnosno prigovor našeg advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritvora i zahtev za puštanje na slobodu - rekla je Olivera Vidak, Sarina majka.

U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište -  izjavio je advokat Lješković.

Prema rečima Zorana Dojčinovića, generalnog konzula Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, pomno se prati slučaj naše državljanke Sare Vidak.

Danas je kod nje u posetu otišao konzul iz Podgorice - kaže on.

Sara Vidak je u nevolju upala kada je sa svojim dečkom došla na suđenje zbog ''češanja'' automobilima, u Sud za prekršaje u Kotoru, gde su kako tvrde dočekani na ponižavajući način od sudije Stanišić, koja ju je, kako tvrde ona i njena majka, u jednom momentu uhvatila za ruku.

Sara je upitala kako može to da čini, nakon čega je sudija pozvala sudsku stražu koja je uhapsila devojku, koja je privedena tužiocu, gde joj je tokom saslušanja pozlilo. Potom je sprovedena u zatvor u Spužu, a za krivično delo za koje je osumnjičena preti joj kazna od šest meseci do pet godina zatvora.


Telegraf
Foto: Twitter/Volim Podgoricu

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost