JOŠ JEDAN U NIZU NAPADA NA IMOVINU SRBA: Kancelarija za KiM osudila atak na ambulantu u selu Novake!

 

 

 Nepoznati počinioci izvršili su sinoć napad na ambulantu Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake, u kojem je pričinjena materijalna šteta, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 Na ovom zdravstvenom objektu razbijena su prozorska stakla i policija je izvršila uviđaj, ali napadači još nisu identifikovani.

 Ovo je samo poslednji u nizu napada na imovinu Srba i objekte institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji u veoma kratkom periodu, i izazvao je veliku uznemirenost u ovom metohijskom selu.

 Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom apeluje na privremene institucije samouprave u Prištini da konačno počnu da stvaraju društvenu klimu u kojoj će etnički motivisani napadi biti deo ružne prošlosti, a na međunarodne organizacije na terenu da prestanu da okreću glavu na drugu stranu i da konačno priznaju ozbiljnost problema.

 Najoštrije osuđujući besprizorni i nehumani atak na jednu zdravstvenu ustanovu, Kancelarija za KiM apeluje na Srbe na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da budu zastrašeni ovakvim, očito ciljanim napadima i da ne nasedaju na provokacije.
 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost