UHAPŠEN DVOJAC U NIŠU: Oprali 8,8 miliona dinara!

 

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije u saradnji sa posebnim odeljenjem tužilaštva za suzbijanje korupcije u Nišu, uhapsili su dve osobe osumnjičene za pranje novca u iznosu od 8,8 miliona dinara.

Uhapšeni su D.O. (56), bivše odgovorno lice preduzeća "Hidrotim" i odgovorno lice "Metalac Kompani" iz Kuršumlije, i D.J. (56), odgovorno lice preduzeća "MD Mitić Komerc" iz Smedereva.

D.O. je osumnjičen da je zaključio ugovor sa D.J. o osnivanju preduzeća "Snaga vode" kojim se obavezao da privredno društvo "Hidrotim" kao novčani ulog u novonastalo preduzeće uplati 8.870.342 dinara.

"Kako se sumnja, D.O. nije poštovao ugovor već je ovaj novac bez saglasnosti skupštine osnivača, uplatio na račun 'MD Mitić Komerc', a D.J. ih je potom prosledio na račun preduzeća 'Metalac Kompani'. Osumnjičeni su dalje ovim novcem raspolagali u redovnom poslovanju svojih privrednih društava 'Metalac kompani' i 'Mitić komerc", naveo je MUP.

Dodaje se da su osumnjičeni izvršili transakcije iako su znali da novac potiče iz krivičnog dela zloupotrebe položaja, i da će uz krivičnu prijavu biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost