Izvor:
27.10.2018 u 17:49
0

OBIJENA CRKVA U SELU DEVET JUGOVIĆA KOD PRIŠTINE: Odneto 25 kilograma voštanih sveća, novac nije diran!

PRIŠTINA – Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića, severno od Prištine, obijena je i iz nje je odneto 25 kilograma voštanih sveća.

Paroh Aleksandar Našpalić iz Babinog Mosta, čijoj parohiji pripada obijena crkva, obišao je crkvu i porazgovarao sa meštanima koji, kako je rekao, zbog bezbednosti slabo izlaze iz svojih kuća te ne mogu sa sigurnošću da tvrde kada je crkva obijena, preneo je RTK 2.

– Svake nedelje neko od Srba iz Devet Jugovića ode i obiđe crkvu. Slučaj je hteo da danas, na Svetu Petku, Dragan Vukadinović ode do crkve i primeti da je obijena, odmah me je obavestio, obavestio je kosovsku policiju i sada možemo da čekamo ishod – rekao je otac Aleksandar Našpalić.

Iz crkve nije odnet novac koji vernici ostavljaju, već samo sveće.

U selu Devet Jugovića danas žive svega dve srpske porodice, odnosno devetoro Srba, dok je pre rata u selu koje je brojalo više od 700 kuća, srpskih je bilo više od 150.

Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter