Izvor:
30.10.2018 u 06:57
0

GLAVNI SVEDOK ZA UBISTVO AMERIKANCA NA ZAKINTOSU TVRDI: „Bakari je bio nasilan i pijan, izazvao je ceo incident“!

On je nedvosmisleno izajavio kako se pokojni Henderson te večeri ponašao nasilno i izazvao ceo incident, udarivši u glavu pivskom flašom jednog od optuženih Srba.

Amir Omerdžić, Britanac bosanskog porekla, jedan od optuženih za ubistvo američkog državljanina Bakarija Handersona na Zakintosu u julu prošle godine, među kojima su i sedmorica Srba, konačno je dao izjavu pred sudom u Patri, nakon što je do sada iz raznih razloga bio odsutan iz sudnice. On je odbijao da izađe pred sud sve dok optužnica nije prevedena na engleski, priveden je juče.

Ključni čovek suđenja je nedvosmisleno izajavio kako se pokojni Henderson te večeri ponašao nasilno i izazvao ceo incident, udarivši u glavu pivskom flašom jednog od optuženih Srba. Kad je video da sve postaje mnogo ozbiljnije, pokušao je da ih zaustavi, tvrdi on.

Printskrin: Youtube/Proto Thema
– Probao sam da ga urazumim, jer je bio pijan. Rekao sam mu da ide kući, jer se agresivno ponašao. Nije pristao i kazao mi je: "Hajde napolje, izađi i broj, bićeš sledeći!" – rekao je on.

PREDMET KOJIM JE UBIJEN HENDERSON I DALJE SE TRAŽI

Pažnju patologa odavno je privukao predmet koji se vidi na video-snimku, a koji bi mogao biti oružje kojim je počinjeno ubistvo. Grčki patolozi su već ranije tvrdili da je Henderson ubijen udarcima nekakavim predmetom koji je bio u rukama optuženih.

Na poslednjem saslušanju optuženi je izjavio da je reč o ključevima od motocikla.

– Ja sam sasvim sigurno uzeo ključeve od motora, jer sam hteo da, ukoliko zatreba, krenem za njim i vidim šta se dešava – izjavio je optuženi i objasnio da, ukoliko zatreba, krenem za njim i vidim šta se dešava – izjavio je optuženi i objasnio da, kada nastanu problemi sa turistima, što nije retka pojava na Zakintosu, onda o tome obaveštavaju agenciju prekokoje su doputovali.

Sudeći po izveštaju, Henderson ključevima nikako nije mogao biti ubijen.

Priznao je da je i sam nekoliko puta udario Hendersona. Takođe je izjavio da je, kada ga je vlasnik lokala pitao da li mu je potrebno neko dodatno obezbeđenje za žurku koju je organizovao za Srbe, odgovorio da to neće biti potrebno.

RODITELJI PRISUTNI

Suđenju su ponovo prisustvovali i roditelji Hendersona, koji je nasmrt pretučen ispred bara "Barkod" na Zakintosu u julu prošle godine.

Roditelji Hendersona Foto: Profimedia

– Moj sin nije bio nasilnik, nešto drugo mora da se dogodilo – izjavila je majka Hendersona posle saslušanja optuženog.

S ovim iskazom, proces za ubistvo Bakarija Hendersona ulazi u završnicu, oko mesec dana nakon što je počeo. Navodno je ostalo još pet ročišta, pa ako se nastavi dosadašnji ritam suđenja, do kraja bi trebalo da se dođe 8. novembra.

Telegraf
Foto: Prontskirn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter